Slemmer

Na mijn echtscheiding moest ik een nieuwe richting vinden in mijn leven. Het zoeken begon met een verblijf in de Emmaus Communauteit in Haarzuilens, tegenwoordig: Woonwerkgemeenschap Emmaus Haarzuilens. Toen woonden daar vijftien mensen en ik raakte bevriend met één van hen.

De vraag die zich kortgeleden voordeed was: zijn we eigenlijk allemaal familie van elkaar? Zou ik dan ook familie van hem zijn? En hoe kan ik dat uitvinden?

Er waren maar weinig aanknopingspunten: hij had een broer die tien jaar ouder was en zijn vader heette Hendrik Cornelis, had in Amsterdam gewoond en was al overleden.
De website van Genlias leverde niks op, maar het Stadsarchief van Amsterdam heeft een collectie Archiefkaarten van Persoonskaarten en daar vond ik hem: geboren 7 februari 1899 en overleden 16 januari 1962. De persoonskaarten van die tijd geven ook de adressen van de gevonden persoon en de namen van zijn/haar ouders en de namen en geboortedata van de kinderen.

En als je dat eenmaal weet is het verder niet zo moeilijk meer. Kijk voor het overzicht naar bijgaand plaatje en klik hierop voor een vergroting: zijn bet-overgrootvader Slemmer had een broer die trouwde met een dochter van een broer van één van mijn betbet-overgrootmoeders.

Links

  • Emmaus Haarzuilens
  • Stadsarchief Amsterdam
  • Genlias. Deze website bestaat helaas niet meer. Tegenwoordig kun je zoeken op Wiewaswie